Ingrediente:
- pentru blat: 250 gr faina, 80 gr zahar, 150 gr unt, 1 praf de sare, 1 ou, 1 lingura otet, 1 lingurita praf de copt
- pentru crema: 150 gr zahar, 200 gr margarina, 1 pliculet zahar vaniliat, 500 gr branza de vaci, 1 pahar smantana pentru gatit (sau frisca lichida), 3 linguri gris, 4 oua,
- pentru toppingul de fructe de padure: 400 gr fructe de padure (congelate), 100 gr zahar, 3 linguri amidon, 1 pliculet gelatina transparenta.
Cum procedezi:
Ingredientele pentru blat se amesteca impreuna si se intinde in forma tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema se amesteca margarina cu zaharul, zaharul vaniliat, dupa care se adauga cele 4 galbenusuri. La final se adauga smantana (frisca) si branza de vaci. Se amesteca bine. Albusurile se bat spuma. Jumatate din crema obtinuta se pune peste blatul asezat in forma, dupa care in jumatatea ramasa de crema se amesteca albusurile batute spuma si se puna peste restul de crema din tava.
Se coace la 190 grade aprox. 60 de minute.
Pregatim toppingul de fructe de padure. Se pun pe foc toate ingredientele si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se lasa un pic sa se raceasca. Pregatim gelatina conform instruciunilor de pe ambalaj. Toppingul de fructe de padure se intinde peste prajitura racita dupa care se pune si gelatina peste. Se lasa sa se intareasca, de preferat se pune in frigider pentru aprox. o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu