Ingrediente:
500 gr faina,
200 gr unt,
2 oua,
150 gr zahar,
1 lingura smantana,
1 plic praf de copt,
1 praf de sare
Umplutura:
5 linguri gem de caise,
5 linguri gem de prune,
5 linguri gem de capsuni (sau fructe de padure)
Glazura:
3 galbenusuri,
400 gr zahar pudra,
un pic de esenta de lamaie,
bomboane colorate
Cum procedezi:
Amestecam faina cu praful de copt si sare.
Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul.
Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30-40 de minute.
Dupa acest interval de timp intindem 4 foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180 grade C pentru 10-15 minute.
Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem.
Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care presaram bomboane colorate.
Lasam sa se intareasca galbenusul si se lasa aprox. 12 ore pentru a se inmuia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp se poate taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu