Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 martie 2012

Cartofi crestati la cuptor




Ingrediente:
  • 6 cartofi mari de fiert,
  • unt pentru ungerea tavii,
  • 2 linguri ulei de masline, 
  • sare, piper macinat
Cartofi cu ceapa:
  • 1 catel de usturoi, 
  • 1/2 ceapa
Cartofi cu verdeturi:
  • 1/2 legatura patrunjel verde, 
  • cate o lingurita de busuioc si oregano uscat
Cartofi picanti:
  • 1 lingurita boia, 
  • 1/2 lingurita chimen macinat, 
  • 1 varf de cutit piper si chilli
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Se spala si se sterg catrofii. Se taie o felie subtire pe lungime apoi se cresteaza repetat cartofii pe transversala, fara a desprinde feliile. 


Se pun cartofii intr-o tava unsa cu unt sau ulei, se desfac usor feliile, apoi se ung cu jumatatea din cantitatea de ulei. 
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se coc timp de aprox. 1 ora. 



Intre timp se prepara amestecurile de condimente. 
Pentru amestecul cu ceapa, intr-un bol mic se amesteca ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt. 
Amestecul cu verdeturi: se spala, se zvanta si se toaca marunt patrunjelul, apoi se amesteca cu verdeturile uscate. 
Amestecul picant: se amesteca boia cu praful de chimen, piperul si chilli.
Fiecare amestec se presara pe cate doi cartofi, apoi cartofii se stropesc cu uleiul ramas si se mai coc inca 15 min. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu