Ingrediente:
165 gr faina alba,
30 gr zahar,
30 gr migdale,
125 gr unt,
3-4 linguri apa,
sare,
4-5 pere bine coapte,
90 gr unt,
1 ou,
200 gr zahar brun,
45 gr cacao,
45 gr faina alba, 1 lingurita zahar vanilat,
zahar pudra
Cum procedezi:
Toaca marunt migdalele.
Cerne intr-o cratita faina, adauga zaharul, migdalele, apa si un praf de sare. Incorporeaza untul taiat bucatele si amesteca pana cand obtii un aluat sfaramicios. Acopera-l cu o folie alimentara si pune-l in frigider sa se odihneasca 30 de minute. Intinde din el o foaie, imbraca cu ea interiorul unei forme de tarta si pune-o in congelator cateva minute.
Curata perele de coaja, taie-le sferturi si indeparteaza-le cotorul cu seminte. Scoate forma din congelator, inteapa aluatul cu o furculita si presara-l cu 2 linguri de zahar brun. Aseaza perele peste aluat si da-l la cuptor 15 minute.
Intre timp, topeste untul intr-o craticioara, adauga cacaua cernuta si amesteca bine. Bate oul cu zaharul brun ramas si adauga zaharul vanilat. Toarna compozitia peste perele din forma, niveleaza cu o spatula si da prajitura la cuptor inca 15 minute.
Las-o sa se raceasca. Presar-o cu zahar pudra si serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu