Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 martie 2012

Cartofi picanti la tigaie


Ingrediente: 

800 gr cartofi,
1 morcov mare,
150 gr slanina afumata carnoasa, sau kaizer,
2 cepe,
1 ardei gras,
200 gr mazare pastai,
3 linguri ulei,
sare, piper, boia iute,
1 legatura patrunjel verde tocat marunt.

Cum procedezi:

Se curata cartofii si morcovul, se spala si se taie in felii groase de aprox 0,5 cm. Se taie slanina in cubulete. Ceapa curatata se taie in rondele. Se taie ardeiul in doua, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie in fasii de aprox. 1 cm. Se curata mazarea pastai si se taie in bucati scurte. 

Se calesc bucatelele de slanina si rondelele de ceapa intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana se inmoaie. 
Se adauga cartofii si legumele si se prajesc timp de aprox 3-4 minute, amestecand continuu. Se continua fierberea la foc mic, daca este nevoie se adauga un pic de apa, acoperit, timp de 25-35 min., pana se inmoaie.

Se condimenteaza dupa gust, se presara patrunjelul tocat, iar apoi se serveste. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu