Ingrediente:
Aluat de foietaj (400 gr),
1 kg de mere,
2 linguri zahar,
scotisoara,
la alegere se poate adauga: stafide, smochine
Cum procedezi:
Se lasa aluatul de foietaj sa se dezgete la temperatura camerei. Intre timp curatam merele, scoatem samburii si se taie in cubulete mici, se adauga zaharul si se lasa pana e gata si aluatul. Daca alegeti varianta cu stafide, se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom.
Presaram un pic de faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj (doar cu mana). Impartim aprox. in 3 parti egale si lasam partea din mijloc pentru umplutura, iar marginile se tai fasii (a se vedea in poza).
In mijloc punem amestecul de mere cu stafide si somchine (taiate in bucati mici) si presaram scotisoara. Se iau marginile una cate una si se trage peste umplutura, astfel incat sa iasa un X mare (a se vedea in poza).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu