Ingrediente:
Blat:
250 g biscuiti cu cacao
100 g unt (topit)
Umplutura:
600 g crema de branza
esenta de vanilie
160 g zahar
2 oua
1 lingura faina
80 g nuci tocate cu cutitul
Glazura:
70 g zahar brun
70 g unt
4 lg frisca lichida
jumatati de nuci pt ornat
Cum procedezi:
Maruntim bine biscuitii, turnam peste ei untul topit si uniformizam bine compozitia. Turnam amestecul intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata pe fund cu hartie de copt si presam bine cu dosul unei linguri pana obtinem un blat compact si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu zaharul si vanilia pana obtinem un amestec fin si omogen. Adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Apoi adaugam faina cernuta si omogenizam. Adaugam nucile maruntite cu cutitul.
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si coacem la cuptorul incins in prealabil la 150-160 grade, timp de 45 de minute.
Dupa cele 45 de min, stingem focul si lasam tava in cuptor. Dupa 15-20 de min. intredeschidem putin usa cuptorului si lasam sa se raceasca acolo, treptat, ca sa nu crape.
Facem glazura. Topim zaharul intr-un vas mic, atentie sa nu se arda, amestecati continuu. Cand toti bulgarasii de zahar s-au topit, punem smantana lichida si 1/2 din unt si amestecam pe foc pana compozitia este omogena. Atentie, cand puneti frisca, vor sari stropi si se va inchega zaharul!
Luam glazura de pe foc si punem restul de unt, amestecand pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit am pus in congelator pt cca 5-10 minute sa se mai ingroase.
Turnam glazura deasupra si cu o lingurita intindem pe toata suprafata. Ornam cu jumatati de nuci. Dam la frigider pt 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu