Ingrediente:
500 g ficat de pui
cca 600 g inimi si pipote de pui
2 cepe uscate
3 fire ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
4 oua fierte (pentru pus in
interior)
(cantitati pentru o tava
normala de chec)
Cum se face:
Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere
diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.
Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.
Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata
si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem.
Calim putin si ceapa verde tocata marunt.
Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare,
piper.
Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Se pune in interior 4 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un
strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi
adaugam restul de carne, presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu
ramane goluri de aer.
Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.
Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu