Ingrediente:
pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt
pentru sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
2 plicuri capucino rom
pentru crema:
500 ml frisca lichida
500 gr mascarpone
200 gr zahar pudra
200 gr capsuni
3 plicuri gelatina
4 linguri zahar tos
pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 gr unt
1/2 plic gelatina
pentru decor:
100 gr ciocolata
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt
pentru sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
2 plicuri capucino rom
pentru crema:
500 ml frisca lichida
500 gr mascarpone
200 gr zahar pudra
200 gr capsuni
3 plicuri gelatina
4 linguri zahar tos
pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 gr unt
1/2 plic gelatina
pentru decor:
100 gr ciocolata
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul
pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de
copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam
in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa
se raceasca apoi taiem blatul in doua.
Cat
asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucino.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste apoi
adaugam crema de mascarpone. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe
ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.
Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema, nivelam si punem deasupra al doilea blat.
Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.
Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema, nivelam si punem deasupra al doilea blat.
Preparam
apoi glazura. Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere.
Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam
glazura peste ultimul blat.
Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului. Decoram tortul dupa preferinte, punem in mijloc capsunile sau taiem in jumatati si punem de jur imprejurul tortului si deasupra tot jumatati si in mijloc afine.
Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului. Decoram tortul dupa preferinte, punem in mijloc capsunile sau taiem in jumatati si punem de jur imprejurul tortului si deasupra tot jumatati si in mijloc afine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu