Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 aprilie 2016

Prajitura cu rabarbar si branza



Ingrediente: 

200 gr unt moale,
350 gr zahar,
sare,
3 oua intregi si 2 galbenusuri,
125 gr cereale,
80 gr migdale razuite marunt,
125 gr faina,
aprox 500 gr rabarbar (curatat),
200 gr branza dulce,
1 plic zahar vaniliat,
125 ml lapte,
125 gr frisca lichida


Cum procedezi: 

Rabarbarul il curatam, spalam si se il taiem in bucati de aprox 3 cm. Se pune la fiert cu 4-5 linguri apa si 100 gr de zahar. Dupa care se lasa la scurs si la racit.

Se freaca untul moale cu 100 gr zahar si un pic de sare  pana devine spumos. Se adauga 1 ou si 2 galbenusuri, cerealele, migdalele si 125 gr faina. Se amesteca toate ingredientele bine.
Se pregateste forma cu hartie de copt (ingredientele de sus sunt pentru forma rotunda de 26 cm, noi am folosit alte cantitati pentru tava in care am facut-o). Se pune aluatul obtinut in tava si se intinde cu o lingura si se trage in sus si pe marginea tavii. Se inteapa cu o furculita in mai multe locuri. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.

Se amesteca branza cu 150 gr zahar, zaharul vaniliat, 1 lingura de faina, 2 oua si cu laptele pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se bate frisca lichida separat intr-un alt bol si cand s-a intarit se amesteca in crema de branza.

Se pune  rabarbarul racit peste aluat dupa care se intinde crema de branza peste. Se pune inapoi in cuptor pentru inca 30-40 de minute. Se lasa la racit.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu