Ingrediente:
pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 gr ciocolata amaruie7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt
pentru sirop:
200 ml apa
4 linguri zahar
esenta rom
pentru crema:
250 ml frisca lichida
250 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
300 gr zmeura
2 plicuri gelatina
3 linguri zahar tos
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul
pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de
copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam
in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa
se raceasca apoi taiem blatul in doua.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. Jumatate din cantitatea de zmeura se amesteca in crema.
Incepem
sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil
pentru tort, insiropam, apoi punem crema, restul de zmeura ramasa, nivelam si punem deasupra al doilea
blat.
Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul
tortului.
Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa preferinte.
Eu l-am imbracat in fondant alb (gata cumparat), dupa care din fondant colorat am taiat diferite forme: frunzulite, fluturi si floricele mici, care la randul lor au folosit pentru a forma o hortensie. Tortul fiind pregatit pentru o zi de nastere cu tematica hortensie, am pregatit si niste briose cu afine care au fost decorate la fel. Reteta de briose cu afine o gasiti aici: http://emybrandusa.blogspot.de/2015/11/briose-cu-afine.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu