Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 aprilie 2016

Tort cu crema mascarpone si zmeura (Tort hortensie)




Ingrediente:

pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 gr ciocolata amaruie
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt

pentru sirop:

200 ml apa
4 linguri zahar 
esenta rom

pentru crema:
250 ml frisca lichida
250 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
300 gr zmeura
2 plicuri gelatina
3 linguri zahar tos



Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua. 

Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si esenta de rom.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.  Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. Jumatate din cantitatea de zmeura se amesteca in crema. 


Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema, restul de zmeura ramasa, nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.   
Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa preferinte. 
Eu l-am imbracat in fondant alb (gata cumparat), dupa care din fondant colorat am taiat diferite forme: frunzulite, fluturi si floricele mici, care la randul lor au folosit pentru a forma o hortensie. Tortul fiind pregatit pentru o zi de nastere cu tematica hortensie, am pregatit si niste briose cu afine care au fost decorate la fel. Reteta de briose cu afine o gasiti aici: http://emybrandusa.blogspot.de/2015/11/briose-cu-afine.html


 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu