Ingrediente:
6 oua,
9 linguri zahar,
4 linguri ulei,
9 linguri faina,
10 linguri nuci coapte si macinate,
un plic praf de copt
Crema:
100 gr zahar,
250 gr mascarpone,
200 ml frisca lichida,
2 plicuri gelatina,
1 compot fructe exotice,
fondant alb si colorat pentru decorat
Cum procedezi:
Incingeti cuptorul la 180 grade. Pregatiti tava cu hartie de copt.
Amestecati cu telul faina, nucile macinate si praful de copt. Dati deoparte.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, iar cand incep sa spumeze, adaugati treptat zaharul. Bateti in continuare pana cand sunt tari si lucioase. Frecati putin galbenusurile cu uleiul si adaugati-le peste albusuri. Amestecati putin apoi adaugati amestecul de faina si amestecati pana la incorporare. Puneti amestecul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins pentru aprox. 30 de minute. Lasam sa se raceasca complet.
Crema:
Se pune gelatina la hidratat conform intructiunilor de pe ambalaj. Mascarponele se amesteca cu zaharul. Turnam gelatina in compozitia de mascarpone. Preparam frisca, apoi o adaugam peste mascarpone. Jumatate din cantitatea din compotul cu fructe exotice se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.
Asamblare tortului:
Aluatul racit se taie in doua. Asezam prima foaie de blat si turnam jumatate din crema de mascarpone peste aceasta. Punem restul de fructe exotice ramase deasupra iar dupa restul de crema ramasa. Asezam ce de-a doua foaie de blat. Dam la frigider.
Tortul se lasa asa sau se decoreaza dupa preferinte.
Eu l-am imbracat in fondant gata cumparat, primul meu tort de acest fel. :-) ;-)
Pentru aceasta avem nevoie de o crema de unt.
Crema de unt
Ingrediente:
300 grame zahar pudra
150 grame unt moale
3 linguri lapte
1 praf de sare
Zaharul se cerne, dupa care se adauga peste untul moale si taiat
cubulete. Untul trebuie sa fie moale, insa nu topit; se recomanda sa il
scoateti din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l folosi.
Zaharul, untul si laptele se mixeaza intr-un bol pana cand rezulta o compozitie fina.
Cand crema este gata se intinde peste tort, se pune cateva minute la frigider.
Intindem fondantul cu sucitorul pe masa de bucatarie. Foaia trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 2 mm. Din cand in cand
verificam daca foaia este indeajuns de mare pentru a acoperi tortul.
Trebuie sa tineti cont de inaltimea marginilor tortului si sa mai aveti o
rezerva de vreo 5 cm. Rulam foaia de fondant pe sucitor si il desfasuram peste tort, avand grija sa incepem astfel ca foaia sa porneasca de pe masa. Taiem surplusul de fondant cu cutitul si se intinde cu grija peste tot in asa fel incat sa nu ramana aer intre fondant si crema de unt.
Dupa aceea se orneaza dupa preferinta cu fondant colorat (cu floricele, frunze, stelute, inimoare, dupa plac). Ca sa stea bine pe fondantul alb se poate folosi un pic din crema de unt sau lipici alimentar ca sa se lipeasca bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu