Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 aprilie 2016

Cornulete fragede cu gem si nuca



Ingrediente:

250 gr unt 82% grasime
250 gr smantana 30% grasime
600 gr faina
½ lingurita esenta de vanilie
200 gr gem de prune,
100 gr nuca macinata,
coaja rasa de la o lamaie,
esenta de rom,
50 gr zahar pudra 


Cum procedezi:


Topim untul si il amestecam cu smantana si esenta de vanilie, intr-un vas incapator, care sa ne permita sa framantam. Adaugam si faina si framantam un aluat bine legat, care se desprinde de peretii vasului. Mutam aluatul pe o folie alimentara, il modelam sub forma de disc si il dam la frigider cel putin o ora inainte de folosire. Dupa ce scoatem aluatul de la rece, il impartim in 5 parti egale. Lucram cu o bucata de aluat o data, in timp ce le pastram pe celelalte la frigider. Intindem aluatul intr-un disc cu diametrul de 20-25 cm si grosimea de min 0.5 cm.  Taiem aluatul in 8 triunghiuri si le ungem pe fiecare cu gemul amestecat cu nuca macinata, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Rulam triunghiurile de la mare la mic, pentru a forma cornuletele. Le asezam pe tava, pe hartie de copt si coacem cornuletele 18-20 minute sau pana incep sa se rumeneasca. Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar vanilat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu