Ingrediente:
150 g unt rece
350 g telemea de oaie
500 g faina
2 oua
100 g smantana
Pentru deasupra:
1 ou batut
mac, chimen, susan (dupa preferinte)
Dam pe razatoarea mare branza telemea si untul (f. rece), apoi le punem in bolul unui mixer impreuna cu faina, ouale si smantana si punem mixerul in functiune pana obtinem o compozitie omogena. Puteti face aceasta operatiune si cu mana, la fel de bine. Formam o bila din aluat (care va fi unul nelipicios) si o impartim in doua pentru a putea lucra mai usor cu el.
Intindem o foaie de cca 5 mm grosime si taiem fasii late de cca 1 cm. Punem fasiile de aluat in tava, pe hartie de copt si ungem cu ou batut. Presaram deasupra mac, chimen, sau susan, dupa preferinte.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute.
Le lasam 2-3 minute in tava, apoi le scoatem pe un platou pentru a se raci complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu