Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 februarie 2016

Saratele cu branza



Ingrediente:



150 g unt rece
350 g telemea de oaie
500 g faina
2 oua
100 g smantana
   
Pentru deasupra:

1 ou batut
mac, chimen, susan (dupa preferinte)

Cum procedezi: 

Dam pe razatoarea mare branza telemea si untul (f. rece), apoi le punem in bolul unui mixer impreuna cu faina, ouale si smantana si punem mixerul in functiune pana obtinem o compozitie omogena. Puteti face aceasta operatiune si cu mana, la fel de bine. Formam o bila din aluat (care va fi unul nelipicios) si o impartim in doua pentru a putea lucra mai usor cu el.
Intindem o foaie de cca 5 mm grosime si taiem fasii late de cca 1 cm. Punem fasiile de aluat in tava, pe hartie de copt si ungem cu ou batut. Presaram deasupra mac, chimen, sau susan, dupa preferinte.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute.
Le lasam 2-3 minute in tava, apoi le scoatem pe un platou pentru a se raci complet.



 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu