Ingrediente:
Pentru 1
blat (avem nevoie de 2 buc.) 23*32 cm:
4 oua,
1/2
lingurita esenta de vanilie,
80 g zahar,
50 g faina,
1 varf cutit
praf copt,
10 g miere
de albine,
25 g praf de
cacao neagra,
1 lingura
apa rece
Pentru
crema:
250 g
mascarpone,
390 ml lapte
condensat indulcit,
16 g
gelatina,
50 ml lapte,
300 g visine,
1/2 bat
scortisoara,
1 lingura
zahar,
1 lingurita
amidon,
1 g decor de
ciocolata.
Cum procedezi:
Pregatim blaturile pentru prajitura. Amestecam ouale cu zahar si miere la
viteza medie. Adaugam faina amestecata cu un varf cutit de praf de copt.
Incorporam praful de cacao neagra si o lingura apa rece. Turnam aluatul in tava
tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 220°C timp
de 8 minute. Rasturnam blatul pe un prosop usor umezit si dezlipim usor hartia
de copt. Cat timp asteptam sa se raceasca primul blat il preparam pe al doilea,
procedand exact ca mai sus.
Cat timp se
racesc blaturile pregatim crema amestecand pentru inceput laptele condensat cu
mascarpone. Hidratam gelatina cu lapte, apoi o dizolvam la baine-marie si o
amestecam cu crema de mascarpone. Pastram 3 linguri pentru visine, iar in
restul de crema adaugam decor de ciocolata si amestecam usor.
Punem la
fiert visinele in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasam in jur de 3 minute,
apoi le luam de pe foc si scurgem lichidul separat. Dizolvam amidonul in
acesta, punem iar la foc mic pentru un minut, luam de pe aragaz, adaugam visinele si amestecam usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasam
sa se raceasca si adaugam cele 3 linguri de crema pastrate. Punem in tava in
care am copt blaturile hartie de copt astfel incat sa putem ridica
prajitura cand este gata. Punem un blat in tava, il acoperim
cu jumatate din crema de mascarpone, apoi aranjam visinele si acorperim cu
restul de crema, urmand ca la final sa aranjam al doilea blat. Lasam la rece
cateva ore, apoi putem taia cuburi si manca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu