Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 februarie 2016

Prajitura cu mascarpone si visine




Ingrediente:

Pentru 1 blat (avem nevoie de 2 buc.) 23*32 cm:

4 oua,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
80 g zahar,
50 g faina,
1 varf cutit praf copt,
10 g miere de albine,
25 g praf de cacao neagra,
1 lingura apa rece

Pentru crema:
 
250 g mascarpone,
390 ml lapte condensat indulcit,
16 g gelatina,
50 ml lapte,
300 g visine,
1/2 bat scortisoara,
1 lingura zahar,
1 lingurita amidon,
1 g decor de ciocolata.
 



Cum procedezi:

Pregatim blaturile pentru prajitura. Amestecam ouale cu zahar si miere la viteza medie. Adaugam faina amestecata cu un varf cutit de praf de copt. Incorporam praful de cacao neagra si o lingura apa rece. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 8 minute. Rasturnam blatul pe un prosop usor umezit si dezlipim usor hartia de copt. Cat timp asteptam sa se raceasca primul blat il preparam pe al doilea, procedand exact ca mai sus.
Cat timp se racesc blaturile pregatim crema amestecand pentru inceput laptele condensat cu mascarpone. Hidratam gelatina cu lapte, apoi o dizolvam la baine-marie si o amestecam cu crema de mascarpone. Pastram 3 linguri pentru visine, iar in restul de crema adaugam decor de ciocolata si amestecam usor.

Punem la fiert visinele in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasam in jur de 3 minute, apoi le luam de pe foc si scurgem lichidul separat. Dizolvam amidonul in acesta, punem iar la foc mic pentru un minut, luam de pe aragaz, adaugam visinele si amestecam usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 3 linguri de crema pastrate. Punem in tava in care am copt blaturile hartie de copt astfel incat sa putem ridica prajitura cand este gata. Punem un blat in tava, il acoperim cu jumatate din crema de mascarpone, apoi aranjam visinele si acorperim cu restul de crema, urmand ca la final sa aranjam al doilea blat. Lasam la rece cateva ore, apoi putem taia cuburi si manca. 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu