Ingrediente:
600 gr
faina,
30 gr drojdie proaspata,
100 gr zahar,
200 gr lapte,
2 oua,
100 gr unt,
coaja rasa de la 1 portocala,
1 lingura suc portocale,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1 praf de sare,
30 gr drojdie proaspata,
100 gr zahar,
200 gr lapte,
2 oua,
100 gr unt,
coaja rasa de la 1 portocala,
1 lingura suc portocale,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1 praf de sare,
Pentru umplut:
nutella sau ciocolata topita,
1 galbenus + 1 lingura lapte – pentru uns
Cum procedezi:
Pentru
inceput pregatim maiaua amestecand drojdia cu 3-4 linguri de lapte, 1 lingura
de zahar si una de faina, intr-o cana. Lasam sa dospeasca, pana cand sta sa
curga din cana, apoi o turnam peste faina amestecata cu zahar si un praf de
sare.
Adaugam
coaja rasa de portocala, o lingura suc portocala, esenta de vanilie si ouale
intregi. Framantam aluatul pana se incorporeaza ingredientele, apoi adaugam
laptele cald.
Ultimul ingredient
pe care il incorporam este untul topit, fara sa fie fierbinte. Framantam bine
aluatul, astfel incat sa obtinem un aluat elastic, neted, care nu se mai
lipeste de peretii vasului in care framantam. Il acoperim cu un prosop si il
lasam sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul
a crescut, il impartim in 2 bucati egale, apoi intindem pe o planseta doua foi
rotunde, cu o grosime de 5 mm si un diametru aproximativ de 20 cm. Taiem
aluatul in 8 tringhiuri. La baza fiecarui triunghi punem 1 lingurita de nutella,
apoi rulam de la baza spre varf.
Le punem
intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptroul preancalzit la
170°C timp de 30 minute. Cu 10 minute inainte sa le scoatem din cuptor, le
ungem cu un galbenus batut cu lapte, apoi le reintroducem in cuptor pana devin
aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu