Ingrediente:
- 500 gr faina,
- 100 gr zahar,
- 2 oua,
- 80 gr margarina sau unt,
- 1 plic drojdie uscata,
- coaja de portocala,
- 180 ml lapte caldut,
- un varf de sare
Pentru umplutura:
- 150 gr nuca,
- 1 albus de ou,
- 100 gr zahar,
- zeama de la 1/2 lamaie,
- coaja de lamaie,
- 1 esenta de rom,
- pt uns: galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Cum procedezi:
In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.
Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus. Rulam foaia si teiam felii de aprox. 2 cm grosime.
Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam la creasca aprox. 20 min.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu