Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 februarie 2016

Melcisori cu nuca



Ingrediente:


  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 80 gr margarina sau unt,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • coaja de portocala,
  • 180 ml lapte caldut,
  • un varf de sare

Pentru umplutura:


  • 150 gr nuca,
  • 1 albus de ou,
  • 100 gr zahar,
  •  zeama de la 1/2 lamaie,
  •  coaja de lamaie,
  •  1 esenta de rom,
  • pt uns: galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte

Cum procedezi: 

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete. Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.

 
Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus. Rulam foaia si teiam felii de aprox. 2 cm grosime.

Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam la creasca aprox. 20 min.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu