Ingrediente:
- 12 forme din hartie de copt,
- 80 gr migdale,
- 250 gr faina,
- 50 gr coaja de lamaie confiata (sau rasa),
- 50 gr coaja de portocala confiata (sau rasa),
- 1 1/2 lingurite praf de copt,
- 1/2 lingurita bicarbonat,
- 1 ou,
- 125 gr zahar,
- 80 ml ulei,
- 150 gr smantana,
- 150 ml suc de portocale,
- 1 portocala,
- ciocolata topita + migdale pentru decorat
Cum procedezi:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti formele din hartie in tava pentru briose.
Macinati
migdalele. Amestecati faina cu coaja de portocala, coaja de lamaie,
praful de copt, bicarbonat si migdale macinate. Bateti oul, adaugati
apoi zahar, ulei, smantana si suc de portocale si amestecati bine.
Inglobati faina in compozitie.
Umpleti uniform aluatul in formele din hartie si lasati cca 20-25 de minute la copt. Dupa ce le-ati scos din cuptor lasati briosele 5 min in forme. Scoateti apoi briosele si lasati-le sa se raceasca.
Decojiti portocala, desfaceti-o in felii si filetati-o. Decorati briosele racite cu ciocolata topita, felii de portocala si migdale, apoi serviti-le.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu