Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 noiembrie 2012

Tarta cu ciuperci si sunca



Ingrediente: 
200 gr faina, 
100 gr unt, 
3-4 linguri lapte sau apa, 
1 varf de cutit sare, 
300 gr ciuperci, 
100 gr sunca, 
100 gr cascaval,
2 oua, 
1 legatura patrunjel verde, 
sare, piper

Cum procedezi:


Pentru aluat amestecati intr-un castron faina cu sarea, untul inmuiat si 3-4 linguri de apa (lapte) rece. Framantati 4-5 minute aluatul obtinut, apoi inveliti-l in folie de plastic si puneti-l la frigider pana cand pregatiti umplutura.
Pentru aceasta curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le in feliute. Taiati sunca in felii de circa 5 mm grosime. 




Amestecati intr-un castron cascavalul dat pe razatoarea mare cu ouale si patrunjelul tocat marunt. 
Intindeti aluatul intr-o forma de tarta cu diametru de circa 25 cm. 



Turnati peste blat amestecul de ou, cascaval si patrunjel, dupa care presarati ciupercile taiate si feliile de sunca. 
Presarati tarta cu sare si piper dupa gust si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti tarta la foc potrivit circa 35-40 de minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu