Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 noiembrie 2012

Tarta cu capsuni



Ingrediente: 
3 oua, 
90 gr faina, 
20 ml apa rece, 
2,5 linguri zahar, 
1,5 linguri ulei, 
2 plicuri zahar vanilat, 
coaja de lamaie rasa, 
esenta de vanilie, 
un praf de sare si un sfert lingurita praf de copt,
2 plicuri praf de budinca de vanilie, 
500 ml lapte, 
500 gr capsuni, 
1 plic tort gelee rosu

Cum procedezi: 



Batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 minute dupa care adaugam zaharul trepat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile. Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor pana se incorporeaza faina. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade C aprox. 25 de minute.




Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se toarna peste blatul racit. 
Se orneaza cu capsuni, dupa care se toarna gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe plic. 
Se da la frigider minim 3 ore. Se serveste rece.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu