Ingrediente:
500 gr piept de pui,
500 gr ciuperci,
150 ml smantana,
1 ceapa,
4 catei de usturoi,
3 linguri ulei,
1 lingura faina sau amidon,
1 lingurita boia de ardei,
patrunjel verde,
cimbru,
sare, piper,
nucsoara
Cum procedezi:
Taiati carnea in bucati potrivite, caliti-le in ulei, amestecand din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Cand carnea este rumenita, adaugati ceapa tocata marunt. Dupa 10 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, puneti ciupercile curatate, spalate intregi sau taiate, dupa plac.
Amestecati smantana cu faina sau amidonul si cu 4-5 linguri apa rece. Cand amestecul este omogen, turnati-l peste ingredientele din vas si lasati vasul sa fiarba la foc mic. Pisati usturoiul cat mai fin si adaugati-l in vas, impreuna cu sare, piper, nucsoara, dupa plac. Lasati sa fiarba inca 15-20 de minute, apoi opriti focul.
Serviti tocanita cu mamaliga calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu