Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 octombrie 2017

Crumble cu prune

Cel mai simplu desert al britanicilor. Crumble-ul de fructe britanic este un "comfort food" prin excelenta. Felul in care iese fierbinte din cuptor, mirosul imbietor si amestecul de fructe moi cu textura crocanta de la exterior il fac un adevarat rasfat pentru iubitorii de dulce.
Un desert clasic englezesc, foarte simplu si repede de preparat, cu un rezultat absolut excelent. As spune ca varianta cu prune este una din cele mai bune, dar puteti sa le combinati cu mere, sau inlocui cu alte fructe preferate.


Ingrediente:

200g faina, 
100g unt rece(82% grasime), 
100g zahar,
scortisoara,
800 gr prune 

Cum procedezi:

Se spala fructele, se scot samburii si se tai in doua, sau in 4.  
Amesteca faina cu zaharul si cubuletele de unt. Incepe sa lucrezi cu un cutit maruntind si mai mult cubuletele de unt, apoi cu degetele, faramitand untul si incorporandu-l in faina, pana cand obtii un amestec cu textura nisipoasa.
Aranjeaza fructele in tava si apoi arunca lejer peste ele aluatul de crumble, fara sa apesi. Pune la cuptor si lasa 30 de minute, la 180-200 grade Celsius. Serveste desertul asa sau cu frisca, inghetata sau crema de vanilie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu