Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 aprilie 2018

Cream Tart - Inima


Ingrediente:

240 gr unt,
120 gr zahar pudra, 
un pic de sare,
jumatate de lingurita extract de vanilie,
1 ou,
380 gr faina, 
120 gr migdale macinate 
300 gr capsuni, 
75 gr zahar gelifiant (3:1),
600 gr frisca lichida,
15 linguri intaritor pentru frisca (Sanapart),
300 gr crema de branza natur (Philadelphia, Almette etc.),
jumatate de lingurita extract de vanilie
Pentru decor:
capsuni, 
zmeura, 
bomboane Raffaello,
macarons,
dupa preferinte alte fructe sau dulcuri 


Cum procedezi:

Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si extractul de vanilie. Se adauga oul si se amesteca un pic, dupa care se adauga faina si migdalele macinate si se framanta toate ingredientele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentare si se pune pentru o ora in frigider. 






Se ia aluatul din frigider, se intinde de o grosime de aprox. 5 mm si se tai formele dorite (inima, litere, numere, etc., se pregateste inainte un sablon din hartie si se tai formele dorite de 2 ori). Formele taiate se aseaza pe hartie de copt si se pune in congelator pentru 30 de minute, dupa care se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade aprox. 12-18 minute, dupa care se lasa la racit. 
Capsunii se amesteca cu zaharul gelifiant, se zdrobesc usor cu o furculita si se fierb 4-5 minute, pana se ingroase. Dupa care se trece printr-o sita, se piseaza si se pune in frigider. Compozitia de capsuni racita se amesteca cu crema de branza, extractul de vanilie, frisca si intaritorul pentru frisca, se bat ingredientele pana se obtine o crema cremoasa si tare. 
Crema obtinute se pune intr-un posh, se aseaza primul blat si se spriteaza crema pana la acoperire completa, dupa care se aseaza al doilea blat si se spriteaza din nou cu crema. 
Se orneaza dupa plac cu capsuni, zmeura, bomboane Raffaello sau dupa preferinte cu alte dulciuri si fructe.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu