Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 iulie 2019

Prajitura cu coacaze rosii












Ai nevoie de: 

Pentru blat:
150 gr faina, 
30 gr cacao, 

100 gr unt moale,

50 gr zahar, 
1 varf de cutit praf de copt, 
1 praf de sare 

Pentru crema: 
300 gr coacaze rosii, 
3 oua, 
150 gr zahar, 
400 gr branza dulce (branza de vaci), 
100 gr mascarpone, 
150 crema de branza natur (de ex. Almette, Philadelphia, etc.),
30 gr amidon, 
1 lingurita esenta de vanilie, 
100 ml frisca lichida


Cum procedezi: 


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se aseaza o hartie de copt intr-o tava de dimensiunea de 20 x 25 cm. 
Se curata coacazea de codite, se spala si se lasa la scurs. 
Se amesteca ingredientele pentru blat, dupa care se intinde in tava pregatita si se apasa uniform, tava se pune in frigider in timpul in care pregatim crema. 
Se bat spuma ouale cu zaharul. Se adauga branza de vaci, mascarpone, crema de branza, amidon, esenta de vanilie si frisca lichida si se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
Se adauga jumatate din cantitatea de coacaze si se amesteca cu grija. Crema se pune peste blat, dupa care se pune peste si restul de coacaze. Se pune in cuptorul preincalzit pentru aprox. 55 de minute, dupa care se ia din cuptor si se lasa sa se raceasca.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu