Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 noiembrie 2019

Strudel cu mere si merisoare




Ai nevoie de:

600 gr mere,
150 gr merisoare,
1 pliculet zahar vanilat,
1/2 lingurita scortisoara,
1 lingura zeama de lamaie,
3 linguri zahar,
40 gr unt,
10 biscuiti cu scortisoara (sau biscuiti simplii)
1 pachet foi de foietaj (10 foi - 250 gr),
100 gr unt,
2 linguri zahar brun


Cum procedezi:

Se curata si se taie in cuburi mici merele, se amesteca cu zeama de lamaie. Se topeste untul cu zaharul vanilat, scortisoara, zaharul, dupa care se adauga si cubuletele de mere. Se adauga si merisoarele si se mai lasa in jur de 3 minute pe foc. Se topeste untul si se iau foile de foietaj, se aseaza in tava cu hartie de copt una cate una si se unge fiecare foaie cu unt topit. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca in umplutura de mere.  Se intinde umplutura cu mere pe foietaj, pe lungime, pana la 2 cm de capete. Se impacheteaza marginile (pe latime) peste umplutura. Se impacheteaza apoi pe lungime. Se unge cu unt topit si se presara cu zahar brun.
Se coace in cuptorul preincazlit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu