Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Cornuri cu mac si nuca



Ingrediente: 

Ingrediente aluat:

600 gr faina,
120 gr unt,
120 gr untura,
200 ml lapte,
30 gr zahar,
2 oua,
1 praf de sare,
20 gr drojdie


 Ingrediente umplutura mac:                                            Ingrediente umplutura nuca:

  200 gr mac,                                                                     200 gr nuca macinata,     
  150 gr zahar,                                                                   150 gr zahar,
  150 ml lapte                                                                    150 ml lapte,

  50 gr stafide,                                                                   50 gr stafide,
  coaja rasa de la o lamaie                                               coaja rasa de la o lamaie,
                                                                                              3-4 linguri dulceata de caise           
+ 1 ou pentru uns cornurile,



Cum procedezi: 


Incalzim usor laptele in care dizolvam 30 de gr de zahar si drojdia.  Lasam pana dospeste aceasta. Faina se amesteca cu untul si untura, adaugam 2 oua si framantam bine acest aluat pana se omogenizeaza.
Aluatul rezultat il vom pune la rece pana pregatim umplutura.



Separat atat macul cat si nuca macinata o oparim cu lapte fierbinte, adaugam zaharul la fiecare, coaja de lamaie rasa si stafidele. La umplutura de nuca mai adaugam 3-4 linguri dulceata caise.



  
Aluatul se intinde pe suprafata de lucru presarata cu putina faina,  dupa care o vom taia in patrate.  Pe fiecare patrat punem din umplutura le sucim sub forma de cornuri. 


Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou. Le lasam sa stea circa 30 minute in tava dupa care le ungem cu albus de ou si  le lasam iar sa se odihneasca 30 minute. In acest timp pornim cuptorul sa fie bine incalzit, dupa care introducem tava in cuptor si coacem cornurile pana se rumenesc frumos. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu