Ingrediente:
100 gr piscoturi,
300 ml frisca lichida,
400 gr iaurt de baut,
20 gr gelatina,
1 plic tort gelee rosu,
6 linguri zahar pudra,
500 gr capsuni,
1 ciocolata alba (optional)
Cum procedezi:
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra.
Separat intr-un alt bol punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar pudra. Punem gelatina pe foc pana se dizolva complet fara a fierbe. Adaugam pe rand cateva linguri din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam peste iaurtul din bol. Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste frisca si incorporam cu o lingura de lemn.
Insiropam piscoturile si le asezam intr-o forma de tort. Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca si asezam un strat de capsuni, taiati in jumatati. Adaugam restul de crema. Preparam tort gelee si adauagam peste crema. Se poate orna cu ciocolata alba razuita, optional.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu