Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 decembrie 2017

Tort cu fructe de padure




Ingrediente: 
 

pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 gr ciocolata amaruie
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt



pentru crema:
250 gr mascarpone

250 gr frisca lichida
50 gr zahar pudra
350 gr fructe de padure (zmeura, afine, mure, coacaze ce fructe gasiti)
1 plic gelatina
3 linguri zahar tos



Mod de preparare
 
 
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa se raceasca.
 
Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Frisca batuta se amesteca cu crema de mascarpone.  Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. Fructele le fierbem putin cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Fructele racite se amesteca usor in crema, se tin 5 linguri pentru decor. 

Asamblarea tortului. Blatul se taie in doua. Punem primul blat in tava si se punem crema peste blat. Peste se aseaza al doilea blat din care am decupat stelute si in locul gol o sa punem fructele ce le-am pus deoparte.
 
 








 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu