Ingrediente:
pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 gr ciocolata amaruie7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt
pentru crema:
250 gr mascarpone
250 gr frisca lichida
50 gr zahar pudra
350 gr fructe de padure (zmeura, afine, mure, coacaze ce fructe gasiti)
1 plic gelatina
3 linguri zahar tos
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul
pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de
copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam
in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa
se raceasca.
Mixam
mascarponele
cu zaharul pudra. Frisca batuta se amesteca cu crema de
mascarpone. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o
lasam
sa se racoreasca si o incorporam in crema. Fructele le fierbem putin cu
zaharul si se lasa sa se raceasca. Fructele racite se amesteca usor in
crema, se tin 5 linguri pentru decor.
Asamblarea tortului. Blatul se taie in doua. Punem primul blat in tava si se punem crema peste blat. Peste se aseaza al doilea blat din care am decupat stelute si in locul gol o sa punem fructele ce le-am pus deoparte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu