Ingrediente:
Pt blat:
5 oua
2 linguri faina
3 linguri cacao
5 linguri zahar
un varf de cutit de sare
Pt crema:
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
250 ml frisca lichida
5 linguri zahar pudra
4-5 linguri de lapte
cirese fara samburi (un borcan)
1 plic de gelatina (7-8 g)
Pt ornat:
ciocolata alba si un pic de grasime de cocos
Cum procedezi:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand sunt tari adaugam treptat cate o lingura de zahar, mixand continuu pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura. Apoi adaugam faina si cacao cate o lingura.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, (eu am facut in tava de la aragaz 30×35 cm) si nivelam bine cu lingura.
Coacem la cuptorul incins pt cca 10-12 minute, in functie de cuptor. (la 180 de grade).
Udam un prosop curat si il stoarcem bine, il punem pe masa si cand rulada este gata o rasturnam cu fata pe prosopul ud.
Udam cu mainile hartia de pe blat si o despindem usor. Apoi rulam in prosop blatul si il lasam asa pana facem crema.
Crema:
Batem bine frisca rece, intr-un alt vas mixam mascarpone-le pana devine cremos, adaugand cate 2-3 lg de frisca batuta, treptat in timp ce mixam continuu.
Adaugam si zaharul pudra si mixam pana la omogenizare.
Inmuiem gelatina in apa rece si punem pe foc in 3-4 linguri de lapte, cateva secunde si amestecam pana se dizolva.
Lasam sa se racoreasca si adaugam gelatina peste compozitia de mascarpone si frisca.
Apoi o intindem pe blat. Punem din in loc in loc ciresele si le apasam usor in crema.
Rulam cu grija rulada, cat de strans putem.
Imbracam rulada in folie de plastic si dam la rece pt minim 3-4 ore (eu am lasat-o peste noapte).
O ornam cu ciocolata topita cu un pic de grasime de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu