Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 martie 2021

Cream Tart - numar


 



Ai nevoie de: 

Pentru blat:

250 gr unt moale (la temperatura camerei)

170 gr zahar

5 oua

300 gr faina

100 gr nuci, alune sau migdale macinate

3 linguri de cacao

220 Ml lapte

1 pliculet praf de copt 


Pentru crema: 

450 gr frisca lichida,

12 linguri intaritor pentru frisca (Sanapart),

250 gr crema de branza natur (Philadelphia, Almette etc.),

jumatate de lingurita extract de vanilie


Pentru decor:

afine,

macarons,

inimioare,

dulciuri din ciocolata,

bomboane Haribo,

dupa preferinte alte fructe sau dulcuri.


Cum procedezi:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade. Se aseaza o hartie de copt in tava. 

Se amesteca untul moale cu zaharul timp de cateva minute, dupa care se adauga si ouale pe rand, amestecand dupa fiecare ou in parte. 

Se amesteca faina, cu cacao, migdalele macinate (sau ce s-a ales dupa preferinta) si cu praful de copt, dupa care se adauga la compozitia de mai sus. La final se adauga si laptele si se amesteca inca o data bine. Se pune compozitia obtinuta in tava pregatita si se intinde bine. Se coace in cuptorul preincalzit, aprox. 30 de minute, dupa care blatul copt se lasa sa se raceasca. 

Se aseaza "sablonul cu numarul sau cu cifra" dorita si se taie cu ajutorul unui cutit foarte ascutit. 

Se amesteca crema de branza cu extractul de vanilie, frisca si intaritorul pentru frisca, se bat ingredientele pana se obtine o crema cremoasa si tare.

Se pune crema obtinuta intr-un posh, se aseaza blatul si se spriteaza crema pana la acoperire completa.

Se orneaza dupa plac cu macarons, afine, bomboane de ciocolata, Haribo sau dupa preferinte cu alte dulciuri si fructe.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu