Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 aprilie 2012

Tort cu piersici


Ingrediente: 

Blat:

250 gr biscuiti, 
50 gr unt,
100 ml compot de piersici,
2-3 linguri zahar,
1 lingura cacao,
esenta de vanilie

Crema: 

200 gr smantana,
125 gr iaurt de piersici,
2-3 linguri zahar,
150 gr crema de branza proaspata (almette),
10 gr gelatina,
100 ml compot de piersici, 
piersici din compot sau proaspete

Cum procedezi: 




Pentru blat pisam biscuitii. 



Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. 



Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. 



Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda. Dam tava la frigider, pana pregatim crema. 
Mixam crema de branza cu zaharul. Adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici, taiate in cuburi mici.


Dizolvam gelatina in 100 ml compot. O lasam sa se inmoaie 10 minute, apoi o punem pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Adaugam gelatina calduta in crema. 



Turnam crema peste blatul de biscuiti. 



Deasupra repartizam piersici taiate felii.
Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu