Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 martie 2013

Briose




Ingrediente: 


125 gr. unt,
3 oua,
200 gr zahar,
180 gr. faina,
1 praf de copt,
100 ml lapte,
1 lingura de cacao,
nuci, 
mere, 
scortisoara,
cirese confiate
frisca lichida,
ciocolata amaruie,
bombonele ptr decor dupa plac

Cum procedezi:

Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. 
Topim untul, dupa care punem la rece. Dupa ce s-a racit, amestecam bine cu ouale si zaharul. 
Dupa care adaugam faina si praful de copt. 
Adaugam si laptele si amestecam bine. Putem sa separam compozitia in doua sau trei, iar intr-o parte punem o lingura de cacao, si nucile taiaite marunt, iar in cealalta punem merele taiate cubulete cu scortisoara, si in a treia compozitie punem ciresele confiate. Astfel o sa avem atat briose maro cat si albe.
Dupa aceea tornam compozitia in formele de briose, avand grija sa nu le umplem de tot, deoarece ele o sa creasca. Si se coc aprox. 15 minute la 180 de grade C.
Dupe ce sunt gata, si s-au racit se pot orna cu frisca lichida si cu creme ganache (ciocolata amaruie topita in frisca lichida, tinuta de pe o zi pe alta in frigider, batuta a doua zi si ornate dupa aceea cu aceasta crema) si cu nuca de cocos, nuci maruntite, bombonele colorate sau cu ce dorim. 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu