Ingrediente:
125 gr. unt,
3 oua,
200 gr zahar,
180 gr. faina,
1 praf de copt,
100 ml lapte,
1 lingura de cacao,
nuci,
mere,
scortisoara,
cirese confiate
frisca lichida,
ciocolata amaruie,
bombonele ptr decor dupa plac
Cum procedezi:
Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
Topim untul, dupa care punem la rece. Dupa ce s-a racit, amestecam bine cu ouale si zaharul.
Dupa care adaugam faina si praful de copt.
Adaugam si laptele si amestecam bine. Putem sa separam compozitia in doua sau trei, iar intr-o parte punem o lingura de cacao, si nucile taiaite marunt, iar in cealalta punem merele taiate cubulete cu scortisoara, si in a treia compozitie punem ciresele confiate. Astfel o sa avem atat briose maro cat si albe.
Dupa aceea tornam compozitia in formele de briose, avand grija sa nu le umplem de tot, deoarece ele o sa creasca. Si se coc aprox. 15 minute la 180 de grade C.
Dupe ce sunt gata, si s-au racit se pot orna cu frisca lichida si cu creme ganache (ciocolata amaruie topita in frisca lichida, tinuta de pe o zi pe alta in frigider, batuta a doua zi si ornate dupa aceea cu aceasta crema) si cu nuca de cocos, nuci maruntite, bombonele colorate sau cu ce dorim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu