Ingrediente:
4 oua,
8 linguri ulei,
8 linguri faina,
8 linguri zahar,
1 lingura cacao,
1 plic praf de copt,
1 lingurita zeama de lamaie sau otet,
un praf de sare,
1 lingura zahar pudra,
visine,
pesmet+zahar
Cum procedezi:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine. Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare.
Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.
Tava de chec se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, sau se foloseste hartie de copt. Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei.
Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu