Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 martie 2013

Tort Raffaello


  





Ingrediente: 

250 g biscuiti, 
150 g unt moale



Crema:
400 ml lapte cocos (eu am folosit lapte condensat amestecata cu 50 de gr nuca de cocos),
6 lg zahar, 
esenta de rom,
10 gr gelatina (1 pliculet - Dr.Oetker),
500 gr mascarpone,
100 ml lichior Pina Colada sau lichior de cocos,
bomboane Raffaello (aprox. 23-25)



Decor :
50 gr fulgi midgale prajiti (optional),
30 gr nuca cocos,
bomboane Raffaello



Mod de preparare:


Macinam biscuitii si ii amestecam cu untul moale si un pic de esenta de rom.  Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm).  Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.



Gelatina granulata o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute.
Laptele de cocos (sau laptele condensat) impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos.
Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta .






Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta. Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta, altfel cand vom turna crema lichida peste ele, vor pluti la suprafata.




  Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi. Dam la frigider pentru 15-20 minute, apoi facem decorul.



Fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie, saltandu-i mereu ca sa nu se arda.  II lasam sa se raceasca, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos si mai putem orna cu bombonele de Raffaello(albe+maro).
Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.
Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.



Sursa mea de inspiratie cu unele modificari realizate de mine: http://www.miremirc.blogspot.ro/2012/05/tort-raffaello.html#more

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu