Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 decembrie 2015

Tavalita in nuca de cocos


http://emybrandusa.blogspot.de/


Ingrediente
Pentru pandispan:
  • 6 oua,
  • 50 gr unt,
  • 250 gr faina,
  • 250 gr zahar,
  • un praf de sare,
  • vanilie, coaja de lamaie optional,
  • 5 linguri apa clocotita
Pentru glazura:
  • 400 gr zahar,
  • 60 gr cacao,
  • 300 ml apa,
  • 75 g unt,
  • vanilie
Pentru decor:
  • 200 gr cocos ras

Cum procedezi:

Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare, se adauga jumatate din zahar si se mai bate pana obtinem o spuma tare, lucioasa. Galbenusurile se bat cu cealalta jumatate de zahar, cu vanilia pana se obtine o spuma, se adauga untul topit si racorit (nu trebuie sa fie rece, doar sa nu fie fierbinte) si apa clocotita. Se adauga treptat si faina.
Se obtine un aluat destul de lipicios dar nu va speriati. Adaugati lingura cu lingura din albus, pana adaugati jumatate din cantitate si aluatul va deveni cremos si bun. Apoi adaugati compozitia de galbenusuri peste albusuri si amestecati cu grija cu o paleta.
Compozitia se pune intr-o tava pe hartie de copt si se coace 15 minute la 180° (cuptor preincins). Apoi se scoate pe un grilaj, cu susul in jos si se scoate hartia. Se lasa la racit.
Pana se raceste aluatul, se pregateste glazura. Se amesteca cacaoa cu zaharul si astfel se impiedica din start formarea de cocoloase, se adauga apa si se pune pe foc. Cand s-a incalzit se adauga untul.
Se lasa pe foc pana se obtine o crema omogena, fara cocoloase, cu zaharul dizolvat complet.
Aluatul racit se taie dreptunghiuri si se inmoaie mai intai in glazura si apoi se da prin cocos. (Eu am dat si prin nuca macinata).


emybrandusa.blogspot.de

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

http://emybrandusa.blogspot.de/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu