Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 ianuarie 2016

Tort Padurea Neagra



 Ai nevoie de:

Blat:
6 oua,
200 gr. faina,
250 gr. zahar,
1 plic praf de copt,
50 gr. cacao

Umplutura:
750 gr. compot de visine fara samburi,
80 gr. zahar,
2 gelatine,
6-9 linguri lichior de visine (visinata) (Kirschwasser),
1000 gr. frisca lichida,
4 plicuri intaritor de frisca,
12-16 visine (se pastreaza pt a fi puse pe tort),
ciocolata razuita

Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si 6 linguri de apa, pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se toarna peste compozitie, dar cernute, cu o sita, pe rand nu dintr-o data. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartia de copt si se da la cuptor la 180 grade pt ca 50 de minute.
Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii. Se desprinde hartia de copt de pe blat.
In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine. Sucul de visine se amesteca cu gelatina si se pune la fiert (gelatina se face dupa instructiunile de pe ambalaj). Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata se adauga visinele si se pune la racit. Intre timp se bate frisca cu 80 gr. zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pt a se intari. Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de 3 ori si se insiropeaza fiecare blat cu 3 linguri de visinata. Primul blat de tort (ultimul de jos) se insiropeaza, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort se pune peste primul, se insiropeaza, dupa care se pune restul de la gelatina cu visina si un strat de frisca. Ultimul blat se insiropeaza de asemenea, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de frisca, se pun cele 12-16 bucati de visine. Se orneaza cu ciocolata razuita (si pe lateral).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu