Ingrediente:
6 oua,
maioneza,
3-4 felii de sunca,
un pic de pateu,
2-3 castraveti murati,
2 morcovi,
piper negru boabe,
cartofiori sau bulete de cascaval.
Mod de preparare:
Fierbeti ouale in apa clocotita 10-15 min ca sa fiti sigure ca vor fi
tari. Dupa fierbere le
tineti in apa rece cam 1 min si apoi le decojiti cu mare atentie, ca sa
ramana intregi. Se tai in doua si se scoate galbenusul cu atentie.
Se face umplutura pentru ele. Se amesteca galebnusurile ramase cu 2 linguri de maioneza, un pic de pateu, sunca si castravetele murat taiat foarte marunt. Se amesteca toate bine si se albusurile goale se umplu cu aceasta compozitie.
Prajiti cartofiorii si lasati pe un servetel sa se absoarbe uleiul. Treceti o
scobitoare prin corpul omuletului si apoi prin cap. Folositi boabe de
piper pentru ochi, bucatele de morcov fiert pentru nas, o crenguta de
cimbru sau patrunjel verde pentru "matura" si rabdare. Daca razuiti si un pic de cascaval o sa dea impresia ca omuletii stau in zapada. Pentru palarie: fierbeti doi morcovi cu diametre diferite din care
taiati rondele mai subtiri si mai groase. Le infingeti si pe ele in
scobitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu