Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 ianuarie 2016

Oua umplute (Oameni de zapada)



Ingrediente: 

6 oua, 
maioneza, 
3-4 felii  de sunca,  
un pic de pateu, 
2-3 castraveti murati, 
2 morcovi, 
piper negru boabe,
cartofiori sau bulete de cascaval.

Mod de preparare: 

Fierbeti ouale in apa clocotita 10-15 min ca sa fiti sigure ca vor fi tari. Dupa fierbere le tineti in apa rece cam 1 min si apoi le decojiti cu mare atentie, ca sa ramana intregi. Se tai in doua si se scoate galbenusul cu atentie. 
Se face umplutura pentru ele. Se amesteca galebnusurile ramase cu 2 linguri de maioneza, un pic de pateu, sunca si castravetele murat taiat foarte marunt. Se amesteca toate bine si se albusurile goale se umplu cu aceasta compozitie. 
Prajiti cartofiorii si lasati pe un servetel sa se absoarbe uleiul.  Treceti o scobitoare prin corpul omuletului si apoi prin cap. Folositi boabe de piper pentru ochi, bucatele de morcov fiert pentru nas, o crenguta de cimbru sau patrunjel verde pentru "matura" si rabdare. Daca razuiti si un pic de cascaval o sa dea impresia ca omuletii stau in zapada. Pentru palarie: fierbeti doi morcovi cu diametre diferite din care taiati rondele mai subtiri si mai groase. Le infingeti si pe ele in scobitoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu