Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 ianuarie 2016

Pizza cu ton si ceapa

  
Ingrediente: 

500 gr. faina,
20-25 gr. drojdie proaspata,
30 ml ulei de masline,
1 lingurita rasa zahar,
150 ml. lapte caldut,
sare,
o cutie de ton,
ceapa,
cascaval ras,
oregano, busuioc (dupa preferinte),
sos de rosii

Cum procedezi:

Faina se cerne intr-un vas, drojdia se pune la crescut in laptele caldut si cand a crescut se adauga in compozitia de faina, apoi se adauga zaharul si sarea. Se amesteca adaugand putin cate putin ulei pana iese un aluat elastic, potrivit de tare sa se desprinda de pe mana. Apoi se acopera si se lasa la dospit.
Cand aluatul a crescut frumos se intinde foaia cu ajutorul unui sucitor.  Se aseaza in tava.
Se unge cu sos de rosii. 
Se aseaza peste aluat tonul in bucatele mici, ceapa taiata feliute subtiri.  Se condimenteaza dupa preferinte cu oregano, busuioc si se presara cu cascaval ras.
Dam tava la cuptor si se coace la foc potrivit, la aprox. 200-210 grade.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu