Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 ianuarie 2016

Pizza cu salam si ciuperci


Ingrediente: 

500 gr. faina,
20-25 gr. drojdie proaspata,
30 ml ulei de masline,
1 lingurita rasa zahar,
150 ml. lapte caldut,
sare,
salam,
ciuperci,
masline,
ceapa (cine doreste),
sos de rosii,
ardei gras rosu,
cascaval ras,
oregano, busuioc (condimente dupa preferinta)


Cum procedezi:

Faina se cerne intr-un vas, drojdia se pune la crescut in laptele caldut si cand a crescut se adauga in compozitia de faina, apoi se adauga zaharul si sarea. Se amesteca adaugand putin cate putin ulei pana iese un aluat elastic, potrivit de tare sa se desprinda de pe mana. Apoi se acopera si se lasa la dospit.
Cand aluatul a crescut frumos se intinde foaia cu ajutorul unui sucitor.  Se aseaza in tava.
Taiam ingredientele in feliute micute (salam, ciuperci, ardei, ceapa). Ungem foaia cu sosul de rosii, dupa care asezam feliile de salam, ciupercile, ardeiul, ceapa, maslinele. (dupa preferinte). Presaram cu condimentele dorite si cu cascaval ras. 
Dam tava la cuptor si se coace la foc potrivit, aprox. 200-210 grade.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu