Ingrediente:
1 kg carne de vita (aprox),
3-4 catei de usturoi,
condimente dupa gust: sare, piper, cimbru, rozmarin, boia de ardei dulce, chilli, mustar,
3-4 catei de usturoi,
condimente dupa gust: sare, piper, cimbru, rozmarin, boia de ardei dulce, chilli, mustar,
ulei de masline,
un pahar de vin,
zeama de la o lamaie sau otet.
Cum procedezi:
Intr-un vas, amestecam carnea cu usturoiul, condimentele, uleiul de masline, zeama de lamaie (sau un pic de otet) si vinul. Se lasa la macerat in
frigider pana a doua zi.
Se portioneaza si se transeaza carnea. Se aseaza carnea intr-o tava si se adauga zeama din vasul in care am lasat carnea la macerat, se mai adauga o cescuta de ulei si o cana de apa.
Se pune in cuptorul preincalzit in prealabil, lasati focul mic de la inceput. Se
tine la cuptor minim 1h 30 de min, pana cand se rumeneste frumos pe ambele
parti (verificati friptura periodic si intoarceti-o de pe o parte pe
cealalta cand se rumeneste).
Se poate servi dupa preferinta cu orice fel de garnitura.
Noi am servit-o cu sos de ciuperci (reteta o gasiti aici : http://emybrandusa.blogspot.de/2016/01/sos-cu-ciuperci-pentru-friptura.html) si cu paste late.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu