Faceți căutări pe acest blog
miercuri, 20 ianuarie 2016
Tocanita de cartofi cu carnati de casa
Ingrediente:
300 gr. carnati de casa afumati,
1-2 ceape,
1 ardei gras rosu,
1-2 linguri suc de rosii, (pasta de rosii, bulion),
50 ml ulei,
2-3 lingurite boia de ardei dulce,
5-6 cartofi,
sare,
piper macinat,
patunjel verde,
oregano.
Cum procedezi:
Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati boiaua, si ardeiul gras tocat marunt, amestecati si imediat puneti carnatii. Turnati peste apa, sucul de rosii si se lasa la fiert aprox. 30 de minute. Cartofii spalati si taiati cubulete, bucatele cum doriti, ii adaugati peste carnati si completati cu apa sa fie usor acoperiti. Fierbeti tocana la foc domol, pana sunt fierti cartofii, sarati daca e nevoie, adaugati piper negru macinat dupa gust, oregano si patrunjel verde.
Tocanita de cartofi cu carnati afumati de casa, este un fel de mancare apreciat, satios, des intalnit pe masa ardeleanului.
Acest fel de mancare se mananca cu gogonele murate, castraveti murati sau varza murata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu