Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Chec cu branza si visine

 


Ingrediente

Pentru aluat
  • 350 gr faina,
  • 1 ou,
  • 200 gr unt moale, cu min. 80% grasime,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 gr zahar pudra,
  • 1 lingura buna de smantana,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
Pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci,
  • 4 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri gris,
  • 300 gr visine,
  • zahar vanilat,
  • coaja de lamaie

 Cum procedezi: 



Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat compact. Se imparte in 2 bucati. Fiecare bucata se intinde intr-o forma dreptunghiulara.
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, cu ajutorul sucitorului se ridica foaia de aluat si se aseaza, apasandu-se usor sa ia forma de la vas. Aluatul trebuie sa fie atat de mare incat sa se poate inchide, acoperi umplutura. 

Pentru umplutura se amesteca branza cu grisul,  zaharul si galbenusurile, cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie. In final se adauga cu grija albusurile batute. Cu o lingura mare se umple forma cu compozitia de branza si apoi pe partea de deasupra se pun visinele fara samburi.

Se acopera umplutura cu partea de aluat ramasa si se preseaza usor cu mana.
Prajitura tunel cu branza si cu visine se coace la 180°C timp de  30 de minute.

Se rastoarna din forma si se pudreaza bine cu zahar.
Se lasa la racorit. Se taie mai frumos si este mai gustoasa rece.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu