Ingrediente
Pentru aluat
- 350 gr faina,
- 1 ou,
- 200 gr unt moale, cu min. 80% grasime,
- 2 linguri cacao,
- 100 gr zahar pudra,
- 1 lingura buna de smantana,
- un praf de sare,
- zahar vanilat
Pentru
umplutura
- 500 gr branza de vaci,
- 4 oua,
- 200 gr zahar,
- 4 linguri gris,
- 300 gr visine,
- zahar vanilat,
- coaja de lamaie
Cum procedezi:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana
se formeaza un aluat compact. Se imparte in 2 bucati. Fiecare bucata se intinde
intr-o forma dreptunghiulara.
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu
faina, cu ajutorul sucitorului se ridica foaia de aluat si se aseaza,
apasandu-se usor sa ia forma de la vas. Aluatul trebuie sa fie atat de mare
incat sa se poate inchide, acoperi umplutura.
Pentru umplutura se amesteca branza cu grisul,
zaharul si galbenusurile, cu zaharul vanilat si cu coaja de lamaie. In final se
adauga cu grija albusurile batute. Cu o lingura mare se umple forma cu
compozitia de branza si apoi pe partea de deasupra se pun visinele fara
samburi.
Se acopera umplutura cu partea de aluat ramasa si se
preseaza usor cu mana.
Prajitura tunel cu branza si cu visine se coace la
180°C timp de 30 de minute.
Se rastoarna din forma si se pudreaza bine cu zahar.
Se lasa la racorit. Se taie mai frumos si este mai
gustoasa rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu