Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 ianuarie 2016

Naut crocant la cuptor


Ingrediente: 

o cutie de naut (400 gr.),
2 linguri ulei de masline,
condimente dupa gust: sare, piper, boia dulce, boia iute, chilli

Cum procedezi:

Scurgem nautul de apa si il clatim intr-o sita. Il lasam sa se scurga bine si il mai stergem cu prosoape absorbante de bucatarie.
Punem nautul intr-un bol, punem peste el 2 de ulei de masline, sare si condimente si amestecam bine.
Punem nautul in tava pe foaie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru aprox. 35- 45 de minute. Dupa 20 de minute scuturam tava putin pentru a intoarce bobitele de naut.
Le lasam sa se raceasca bine in tava si apoi le depozitam intr-un bol neacoperit. Nautul se va mai intari usor si dupa ce se raceste.
Nu le acoperiti pentru ca se vor inmuia, iar ele sunt bune crocante. 
 
Nautul crocant se serveste ca si o gustare perfecta sau il puteti adauga in salate sau supe pe post de crutoane. In loc de alte rontaieli precum chipsuri sau floricele de porumb, nautul este o gustare sanatoasa, cu putine grasimi si pline de arome. 
Nautul e foarte sanatos, e sursa vegetala de proteine, tine foarte bine de foame si este absolut delicios.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu