Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 ianuarie 2016

Cartofi cu rozmarin la cuptor



Ingrediente:

500 gr. cartofi,
sare, piper
1 fir de rozmarin sau rozmarin uscat (o lingura),
ulei de masline.
boia dulce si chilli (optional),
optional: 2-3 catei de usturoi intregi, doar decojiti


 Cum procedezi:
Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 12 minute daca sunt mari sau 8 minute daca sunt mici. - See more at: http://divainbucatarie.ro/2011/03/04/cartofi-la-cuptor-cu-rozmarin/#sthash.N6U2YCRA.dpuf

Punem cartofii decojiti la fiert cu sare si ii lasam aprox. 10 minute sau 8 minute daca sunt mai mici. Ii lasam un pic sa se raceasca.
Intr-un vas mai inalt se pun cartofii, se sareaza si se pipereaza si se adauga paprika si chilli. Se pune si uleiul si se amesteca bine astfel incat sa ajunga ulei pe toate partile. Se adauga si frunzulitele tocate de rozmarin (sau rozmarinul uscat) si daca ati ales varianta cu usturoi atunci il taiem bucatele si il aruncam printre feliile de cartofi.
il taiem in bucatele mai mari si ii aruncam in tava printre feliile de cartofi - See more at: http://divainbucatarie.ro/2011/03/04/cartofi-la-cuptor-cu-rozmarin/#sthash.N6U2YCRA.dpuf
Cartofii condimentati se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, de preferat intr-un singur strat si se coc la 180° circa 35-45 de minute (cuptor preincins).
Dupa primele 15 minute se intorc cartofii cu ajutorul unei spatule, astfel incat sa se poata rumeni pe toate partile. Se mai pot amesteca inca o data dupa alte 15 minute.
Cartofii cu rozmarin la cuptor sunt gata! Pot fi serviti imediat ca si garnitura sau pot fi insotiti de sosuri racoritoare.
Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 12 minute daca sunt mari sau 8 minute daca sunt mici. - See more at: http://divainbucatarie.ro/2011/03/04/cartofi-la-cuptor-cu-rozmarin/#sthash.N6U2YCRA.dpuf








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu