Faceți căutări pe acest blog
luni, 18 ianuarie 2016
Valurile Dunarii
Ingrediente:
4 oua,
150 gr. zahar,
350 gr. faina,
150 ml. lapte,
150 ml. ulei,
1 plic praf de copt,
1 lingura cacao,
300- 400 gr visine (un compot de visine mare)
Pentru crema:
400 ml. lapte,
1 plic budinca de vanilie,
200 ml. frisca lichida,
1 plic intaritor frisca,
3 linguri zahar,
esenta vanilie
Pentru glazura:
100 gr. ciocolata amaruie,
100 ml. frisca lichida
Cum procedezi:
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam visinile la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu. Cand este gata o lasam sa se raceasca.
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se intareste si o adaugam in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se raceasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata.
Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, apoi o taiem cuburi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu