Ingrediente:
250 gr faina,
4 lg. miere,
2 oua,
100 gr zahar pudra,
scortisoara,
bicarbonat,
zeama de lamaie
Ptr glazura:
1 albus,
425 gr zahar pudra,
suc de la 1/2 lamaie,
colorant alimentar
Cum procedezi:
Se freaca mierea cu ouale si zaharul pudra, pana devin spuma.
Se adauga bicarbonatul stins intr-o lingura de zeama de lamaie, si faina
amestecata cu scortisoara. Se framanta bine pana se obtine un aluat mai
tare. Se intinde pe masa de lucru si se tai diferite forme cat mai
haioase si mai festive.
Se aseaza biscuitii in tava, pe hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit 15-20 de minute.
Ptr glazura:
Folositi o lingura de lemn si amestecati jumatate din zaharul pudra cu
albusul de ou, sucul de lamaie pana ce amestecul devine cremos.
Adaugati treptat zaharul pudra ramas pana ce toata compozitia se
omogenizeaza. Se imparte glazura si se pune cateva picaturi de colorant
alimentar in functie de cate culori avem. Se decoreaza biscuitii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu