Ingrediente:
pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
100 gr ciocolata amaruie7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri de cacao
1 lingurita praf copt
pentru crema:
400 ml iaurt natural
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
500 gr fructe de padure (zmeura, afine, mure, coacaze ce fructe gasiti)
5 plicuri gelatina
3 linguri zahar tos
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul
pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de
copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam
in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa
se raceasca.
Mixam mascarponele
cu zaharul pudra. Iaurtul se amesteca cu crema de
mascarpone. Preparam gelatina (2 plicuri) conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam
sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Pentru mouse-ul de fructe de padure punem fructele pe foc (mic) impreuna cu zaharul si amestecam bine pand cand zaharul e complet topit, dar avem grija sa nu fiarba compozitia. Trecem fructele prin blender, apoi le punem la scurs in sita ca sa eliminam semintele. Gelatina (3 plicuri) o punem la hidratat in 3 linguri apa rece. Punem piureul de fructe inapoi pe foc, il incalzim bine, dar fara sa fiarba, oprim focul si adaugam gelatina si amestecam bine de tot, apoi dam la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu