Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 noiembrie 2016

Prajitura cu mere si aluat sfaramicios


Ingrediente:

500 gr faina,
1 cub de drojdie,
un praf de sare,
75 gr unt,
75 gr zahar,
1/4 l lapte,
1 ou,
pentru aluatul sfaramicios:
300 gr faina,
200 gr zahar,
1 zahar vaniliat,
1 pic de scortisoara,
250 gr unt,
1-1,5 kg mere
optional: 1 plic praf budinca de vanilie, 250 ml suc de mere 


Cum procedezi: 

Prima data se prepara aluatul sfaramicios:  Se topeste untul, dupa care se adauga cu faina, zaharul, zaharul vaniliat, scortisoara. Dupa ce se amesteca toate ingrediente, aluatul obtinut il punem in folie transparenta si il bagam in frigider pana preparam restul.
Preparam aluatul:  Drojdia se amesteca cu o lingura de apa si o lingura de zahar dupa care se adauga la faina amestecata cu un pic de sare. Se adauga untul, laptele, oul, se amesteca bine. Se acopera si se lasa 20 de minute la crescut.
Se curata merele de coaja si de samburi si se tai in cubulete mici. Daca alegem varianta cu budinca atunci se prepara budinca de vanilie cu sucul de mere conform instructiunilor de pe ambalaj. (in loc de lapte am facut budinca cu suc de mere).
Se intinde aluatul si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se intinde budinca de vanilie si se aseaza merele peste budinca (daca facem fara budinca atunci se pun merele peste aluat). Dupa care se scoate aluatul sfaramicios din frigider si se imparte peste mere.
Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade aprox. 35-40 de minute.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu