Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 august 2016

Tort cu crema mascarpone si capsuni



 
 
Ingrediente:

pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
50 gr ciocolata amaruie
2 linguri de cacao
1 lingurita praf copt



pentru crema:
400 ml iaurt natural
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
300 gr zmeura
2 plicuri gelatina
3 linguri zahar tos

500 gr capsuni


Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam sa se raceasca.
 
Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Iaurtul se amesteca cu crema de mascarpone.  Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. 
Zmeura se fierbe un pic cu zahar si se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste blatul racit. Se aseaza de jur imprejur capsuni taiate in doua.
Apoi punem crema si se decoreaza dupa preferinte cu capsuni. 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu