Ingrediente:
1.25
kg de rabarbar
525 gr zahar
500 gr faina
1 varf de cutit de scortisoara
2 galbenusuri de ou
300 gr unt sau margarina moale
50 gr amidon alimentar
2 pachete de zahar vanilat
3 oua
1 pachet de praf de budinca - aroma de vanilie
1
pachet de praf pentru creme - aroma de vanilie
750 gr branza de vaci (branza dulce)
2 linguri de suc de lamaie
Cum procedezi:
Se spala, se curata si se taie rabarbarul in cubulete. Se presara cu 125 gr zahar si se pune deoparte pentru aprox. 1 ora.
Se amesteca faina cu 250 gr zahar si scortisoara. Se adauga galbenusurile si untul (sau margarina). Se amesteca totul bine. 4/5 din aluatul obtinut se intinde intr-o tava (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt, restul se pune deoparte.
Rabarbarul se pune pe foc si se lasa putin. Amidonul se amesteca cu 75 de ml de apa, dupa care se adauga la rabarbarul de pe foc si se mai lasa putin impreuna pe foc. Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa la racit.
Restul de zahar, zaharul vanilat si oula se bat impreuna. Se adauga praful de budinca si praful pentru crema, dupa care se adauga si branza de vaci cu sucul de lamaie. Se amesteca totul bine.
Rabarbarul racit se pune peste blatul intins, peste care intindem si crema de branza de vaci.
Se pune la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 45 de minute. Dupa primele 15 minute se ia si restul de aluat ramas si se imparte peste crema (se fac firimituri din aluat). Se pune inapoi la cuptor, iar cand este gata se lasa sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu